Meeslepend, aangrijpend en hartverscheurend…..
Regisseur: Jasmila Žbanic - Jasna ?uri?i?, Raymond Thiry, Juda Goslinga, Sanne den Hartogh - Bosnië-Herzegovina/Nederland - 2020 - 1 uur 42 minuten

Quo Vadis, Aida? is een sterk geacteerde Bosnische speelfilm van Jasmila Žbani?, die een fictieve weergave geeft van de genocide in Srebrenica. Aida werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen. Tot dat moment is Aida er zeker van dat de VN hen zal beschermen, maar als de chaos steeds groter wordt, probeert ze uit alle macht zelf haar man en zonen te redden.
Quo Vadis, Aida? werd genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Buitenlandse film en geselecteerd voor de Officiële Competitie van het filmfestival van Venetië en Toronto. De film won meerdere prestigieuze prijzen waaronder de Publieksprijs op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en de Grand Jury Award op Movies that Matter.

SPEELTIJDEN