Grenzeloze liefde, dromen en standvastigheid
Regisseur: Ben Sombogaart - Melody Klaver, Nabil Mallat, Medina Schuurman, Mehdi Meskar - Nederland - 2018 - 1 uur 45 minuten

Rafaël, de nieuwe speelfilm van regisseur Ben Sombogaart, ging onlangs in première op het Nederlands Film Festival. Het romantische drama waarin Melody Klaver en Nabil Mallat de hoofdrollen vertolken is gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijfster Christine Otten.
In 2011 waren de Brabantse Winny en haar Tunesische echtgenoot Nizar wereldnieuws. Twee gelieven die er alles voor over hadden om bij elkaar te zijn.

Wanneer Nazir (Mallat) aan het begin van de Arabische Lente geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij illegaal de oversteek naar van Tunesië naar Europa te maken. Tijdens deze helse reis krijgt hij alleen hulp van zijn hoogzwangere vrouw Winny (Klaver).

Sombogaart was eerder verantwoordelijk voor films als Knielen op een bed violen, De tweeling en De storm. Melody Klaver is bij het grote publiek bekend door haar rollen in films als Oorlogswinter en Diep. Voor die laatste titel ontving zij een Gouden Kalf-nominatie. Nabil Mallat vertolkte in zijn thuisland België onder meer de hoofdrol in de films Image en Patsers.

SPEELTIJDEN