Pure schoonheid komt tot leven
Regisseur: Luca Viotto - Flavio Parenti, Angela Curri, Enrico Lo Verso - Italië - 2018 - 1 uur 30 minuten

Raphael: the Lord of the Arts is de eerste filmbewerking over het leven en werk van één van de beroemdste kunstenaars ter wereld: Raphael Sanzio.
Weinig mensen in de kunstgeschiedenis hebben een zó intens en fascinerend leven geleid als Raphael Sanzio. Hij stierf al op 37-jarige leeftijd, maar slaagde er in om een enorme stempel op de wereld van de kunst te drukken. In een prachtige dialoog tussen gedramatiseerde reconstructies en artistiek commentaar, volgt de film de meest significante momenten van Raphaels leven.
Met bijdragen van beroemde kunsthistorici zoals Antonio Paolucci, Vincenzo Farinella en Antonio Natali.

Pure schoonheid komt tot leven in een kunstzinnig crescendo door het eeuwig voortlevende genie van één der meest getalenteerde kunstenaars die de wereld ooit heeft gekend.
De film kent 20 locaties, waarvan er ten minste twee uiterst exclusief zijn, namelijk het Vaticaanse Logge en Kardinaal Bibbiena’s appartement in het Paleis der Apostelen. We zien meer dan 30 kunstwerken, waaronder de beroemdste en meest representatieve werken van Raphaels totale oeuvre. De rol van Raphael wordt prachtig vertolkt door acteur Flavio Parenti.

SPEELTIJDEN