Drama over de totstandkoming van het artikel in de New York Times in 2017, dat zowel de val van filmproducent en seksueel roofdier Harvey Weinstein als de opkomst van #MeToo inluidde.
Regisseur: Maria Schrader - Carey Mulligan, Zoe Kazan - Verenigde Staten - 2022 - 2 uur 9 minuten

Laatste week
Carey Mulligan en Zoe Kazan spelen Megan Twohey en Jodi Kantor, de twee journalisten van de New York Times die samen een van de belangrijkste verhalen van een generatie publiceerden. Een verhaal dat een decennialange stilte doorbrak over seksueel misbruik in Hollywood en de Amerikaanse cultuur voorgoed veranderd heeft.

She Said is een getuigenis van de impact van onderzoeksjournalistiek. De film volgt journalisten en redacteurs die koste wat kost de waarheid boven tafel willen krijgen, maar belicht ook de moed van slachtoffers en getuigen die hun verhaal doen om een dader van structureel misbruik tegen te houden. De toewijding en vastberadenheid van deze mensen heeft het gesprek in het hele land doen oplaaien, was mede verantwoordelijk voor de opkomst van de #MeToo-beweging en heeft ervoor gezorgd dat er afgerekend werd met het systeem dat dit misbruik in stand hield.

De film spreekt duidelijke taal over de narigheid die zich achter heel wat schermen heeft afgespeeld

SPEELTIJDEN