Kerst zonder vader en moeder?
Regisseur: Anu Aun - Stemmen: Paula Rits, Siim Oskar Ots, Tambet Tuisk, Mirtel Pohla - Estland - 2018 - 1 uur 35 minuten

Eia brengt onverwachts de kerstvakantie door bij haar grootvader, waar ze van alles ontdekt over haar familie. Ook het winterse wonderland heeft allerlei verrassingen voor haar in petto.
De 9-jarige Eia wil niets liever dan samen met haar vader en moeder kerstfeest vieren. Haar ouders hebben het echter altijd druk. Haar vader is architect en heeft opdrachten uit de hele wereld. Haar moeder is ballerina en vaak van huis voor danstournees. Eia mist ze best wel. Als plotseling blijkt dat haar beide ouders naar het buitenland moeten voor hun werk, in plaats van thuis Kerst te vieren, brengt Eia onverwachts haar wintervakantie door bij haar grootvader. Tot dat moment wist ze helemaal niet dat ze een opa had. Het bezoek komt als een complete verrassing voor Eia. Maar na de eerste shock ervaart ze een warme fijne familie, maakt ze een nieuwe beste vriend, en komt ze erachter waarom haar vader niet wilde dat ze opa zou leren kennen. En Eia ontdekt een zeldzame, met uitsterven bedreigde vogel in het winterse wonderland. Daarmee redt ze een prachtig oerbos van kap en vernietiging.

SPEELTIJDEN