Vriendschap door dik en dun
Regisseur: Jon S Baird - Steve Coogan, John C. Reilly, Shirley Henderson, Nina Arianda - Groot Brittannië - 2018 - 1 uur 38 minuten

Stan & Ollie vertelt het waargebeurde verhaal van ’s werelds en Hollywoods bekendste duo: Stan Laurel & Oliver Hardy. Steve Coogan en John C. Reilly hebben de eer de rollen van deze legendarische iconen te mogen vertolken.
Met hun hoogtijdagen ver achter zich, plannen Stan & Ollie een laatste theatertour door het naoorlogse Engeland en Ierland. Ondanks de hoge druk en de hectische planning, maar met de steun van hun lieftallige vrouwen Lucille en Ida, grandioos vertolkt door Shirley Henderson en Nina Arianda, herontdekken ze de liefde voor het optreden en voor elkaar wanneer ze de harten van hun publiek opnieuw proberen te stelen met hun komische acts. Stan & Olllie is het hartverwarmende verhaal over wat de spectaculaire afscheidstournee van het duo had moeten worden.
Regisseur Jon S. Baird slaagt erin van een bescheiden film een tedere vertelling te maken over vriendschap door dik en dun. Genomineerd voor een Golden Globe voor Beste acteur (John C Reilly) en voor drie BAFTA’s.

SPEELTIJDEN