De pulserende soundtrack fungeert als extra karakter
Regisseur: Danny Boyle - Ewan McGregor, Robert Carlyle, Jonny Lee Miller, Ewen Bremner - Groot Brittannië - 2017 - 1 uur 57 minuten

Cultklassieker Trainspotting (1996) eindigde ermee dat Mark Renton (Ewan McGregor) zijn vrienden beroofde van de gezamenlijke poet van een drugsdeal en ermee vandoor ging naar Amsterdam. Na twintig jaar keert hij terug in zijn hometown Edinburgh. Echt blij zijn zijn vrienden dus niet om hem terug te zien! T2:Trainspotting 2 borduurt voort op het succesrecept van de gelijknamige film uit 1996. Overrompelend en energiek, en met dezelfde cast.
Enige voorkennis is wel vereist. Trainspotting (1996) is het verhaal van vier vrienden, die tijdens het post-Thatcher tijdperk in de rafelranden van de maatschappij terecht kwamen. De inname van muziek en coke hield hen op de been. Het was de kunst om aan het benodigde geld voor die levensstijl te komen!
Hoe is het de vier antihelden vergaan? Sick Boy (Jonny Lee Miller) runt nu een pub in Port Sunshine en houdt zich staande met louche zaakjes, Spud is nog altijd heroïneverslaafd en crimineel Begbie voert een waar schrikbewind in zijn gezin. Zijn vrouw en zoon zijn bang voor hem! Renton, die in scheiding ligt, wordt weliswaar geconfronteerd met hun wraakgevoelens, maar toch komen weer de wildste plannen langs, om het nu helemaal anders te doen en voorgoed binnen te lopen.

Voorfilm Bob en Edgar afl. 5.

SPEELTIJDEN