Een liefdesverhaal met een zwarte rand
Regisseur: Felix van Groeningen - Veerle Baetens, Johan Heldenbergh, Nell Cattrysse - België/Nederland - 2012 - 1 uur 51 minuten

Didier ontmoet Elise, een tattoo-artieste. Hij speelt in een bluegrass band, waarin zij als zangeres gaat optreden. Ze zijn dolgelukkig met elkaar en hun heftige romance mondt uit in een relatie. Daaruit wordt hun dochter Maybelle geboren die ernstig ziek wordt. Een ontroerende, geloofwaardige en muzikale film van Felix van Groeningen, bekend van de film De helaasheid der dingen.

Didier houdt niet van tatoeages, maar Elises lichaam is ermee bezaaid. Hij is een bedachtzame man, zij heel impulsief. Toch worden ze halsoverkop verliefd op elkaar: de muzikant Didier, die in een bluegrass band speelt en Elise die een tattooshop heeft.
Hun leven lijkt wel een sprookje. Ze gaan wonen in een opgeknapte bouwval in het Vlaamse platteland waar rond het huis de kippen vrij rond scharrelen. Elise is inmiddels als zangeres tot de band toegetreden en ’s avonds treden ze met veel succes op in de stad.
Uit hun relatie wordt Maybelle geboren, een prachtig meisje. Als ze zes jaar is, wordt ze ernstig ziek. De relatie wordt daardoor flink op de proef gesteld, want hoe gaan ze om met deze tegenslagen. Tot nu liep hun leven op rolletjes. De film krijgt prachtige ondersteuning van de bluegrass band, die op de juiste momenten te horen is. De muziek is door de acteurs zelf ingezongen.

De film laat zien op welk dun koord het leven danst, hoe snel een sprookje kan omslaan in de donkerste kanten van het leven. Daarin maken de beide hoofdrolspelers veel indruk, met hun prachtige acteerprestaties. Didier met zijn ingehouden spel,waar hij een prachtige betoog houdt over het atheïsme. Elise daarentegen is impulsief en heeft iets nodig om ergens in te geloven.
Wederom een geloofwaardige en hartverscheurende productie van Belgische bodem.

SPEELTIJDEN