The Greatest Showman
Muzikaal spektakel over start showbizz
Land:
Verenigde Staten
Release datum:
2017
Duur:
1 uur 39 minuten
Regisseur:
Michael Gracey
Acteurs:
Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron, Rebecca Ferguson
Kijkwijzer:

Info

Film gebaseerd op de man die begin negentiende eeuw het showentertainment uitvond: PT Barnum. Hij was een visionair die zich vanuit het niets ontwikkelde tot het brein achter een betoverend spektakel dat wereldwijd het publiek aansprak en in vervoering bracht.
In The Greatest Showman is te zien hoe een criticus begin 19de eeuw een show van P.T. Barnum bezoekt in New York, waar onder andere een vrouw met een baard te zien is en een man met dwerggroei. Exploitatie van kwetsbare mensen, schrijft hij. Een ‘circus’ van ‘humbug’: onzin, volksverlakkerij’.
Gekrenkt weet showman Barnum de recensie in zijn voordeel te gebruiken. Hij zet: ‘Circus’ op zijn gevel, doopt zichzelf tot ‘De prins der humbug’ en bezoekers die zich met de recensie bij de kassa melden, mogen voor de helft van de prijs naar binnen. Dat was een razend slimme pr-stunt en nog steeds een schoolvoorbeeld in de PR: zó buig je negatieve publiciteit om! Door die te omarmen en in te zetten voor de meerdere eer en glorie van de eigen onderneming.

SPEELTIJDEN

Comments are closed.