The Last Bus is een ontroerende film over een oude man die rouwt om het recente overlijden van zijn vrouw en met haar as terugreist naar de plaats waar hun liefde begon.
Regisseur: Gillies MacKinnon - Timothy Spall, Phyllis Logan, Brian Pettifer, Ben Ewing, Natalie Mitson - Groot Brittannië - 2022 - 1 uur 26 minuten

Tom ziet het als zijn laatste ritueel, voordat ook voor hem de eeuwige slaap begint: met de as van zijn recent overleden geliefde Mary naar de andere kant van het land reizen, naar de plek waar het allemaal begon. Helemaal van John O’Groats in het noordoosten van Schotland naar Land’s End in het zuidwesten van Engeland. Per bus en dankzij een gratis OV-pas, want geld voor een luxe reis heeft hij niet. Dankzij wonderlijke ontmoetingen en de media die Toms pelgrimstocht oppikken, groeit hij uit tot een nationaal icoon. Timothy Spall vervult de rol van Tom. Mary, die vooral in herinneringen voorbijkomt, wordt gespeeld door de Schotse actrice Phyllis Logan, bekend van Downton Abbey.

SPEELTIJDEN