The Leisure Seeker
Ja, je mag lachen met alzheimer
Land:
Frankrijk/Italië
Release datum:
2017
Duur:
1 uur 52 minuten
Regisseur:
Paolo Virzì
Acteurs:
Helen Mirren, Donald Sutherland
Kijkwijzer:

Info

Oscarwinnares Helen Mirren (The Queen) en Golden Globe-winnaar Donald Sutherland (JFK) schitteren in The Leisure Seeker, een romantische tragikomedie van de Italiaanse regisseur Paolo Virzì naar de gelijknamige bestseller van Michael Zadoorian.

Ella en John hebben samen een prachtig leven gehad. Nu ze beiden ernstig ziek zijn, verlangen ze naar een laatste avontuur. Met hun oude camper, The Leisure Seeker, ontvluchten ze de benauwende bemoeienis van hun dokters en volwassen kinderen. Het wordt een reis vol verrassingen, tegenslagen en herinneringen, van Massachusetts naar Florida. Onderweg vinden ze hun liefde voor het leven en voor elkaar terug.

Een grappige film over alzheimer, mag dat? Volgens heel wat internationale recensenten niet: die vonden The Leisure Seeker te licht. Maar het hoeft toch niet altijd Amour te zijn, toch? En bovendien: al is de film luchtig gehouden, dat wil niet zeggen dat hij niets zinnigs heeft te zeggen.
Want alle grappen ten spijt gaat Virzì de harde realiteit van alzheimer niet uit de weg. Echt donker laat hij het nooit worden, maar er is ruimte genoeg om de boosheid en frustratie te tonen die Ella ervaart wanneer haar man weer eens vergeten is wie ze is.

SPEELTIJDEN

Comments are closed.