The Magdalena Sisters
Het wrede universum van de Sisters of Mercy
Land:
Groot Brittannië/Ierland
Release datum:
2003
Duur:
1 uur 59 minuten
Regisseur:
Peter Mullan
Acteurs:
Stars: Eileen Walsh, Dorothy Duffy, Nora-Jane Noone
Kijkwijzer:

Info

De Ierse Magdalena-kloosters, gerund door de Sisters of Mercy, waren katholieke instituten waar ‘gevallen’ vrouwen wreed gestraft werden voor hun misstap. Margaret wordt op een bruiloft verkracht door haar neef. Wanneer haar vader dit hoort krijgt zij de schuld hiervan en wordt ze meteen naar het klooster gebracht. De film is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De laatste Magdalena-wasserij werd pas in 1996 gesloten!

The Magdalene Sisters, een fictiefilm die op een gestileerde documentaire lijkt, is zo waar als fictie zijn kan. De gebeurtenissen in het sadistisch universum lijken voorspelbaar en clichématig, maar de meisjes zijn gemodelleerd naar casestudies uit de Channel Four-documentaire Sex in a Cold Climate.
Tijdens het maken van zijn film stuitte regisseur Mullan (zelf even te zien als vader van een van de meisjes) op nóg schrijnender gevallen. Hij gebruikte ze niet, omdat geen mens zijn film dan uit zou kunnen kijken.
Dat is ook nu geen gemakkelijk opgave. The Magdalene Sisters is een film die de kijker voortdurend naar adem doet happen. Mullans fraaie, nietsontziende aanklacht werd in Venetië bekroond met de Gouden Leeuw.

SPEELTIJDEN

Comments are closed.