Clint Eastwood als bejaarde drugskoerier
Regisseur: Clint Eastwood - Clint Eastwood, Bradley Cooper, Laurence Fishburne - Verenigde Staten - 2018 - 1 uur 57 minuten

Als de tachtigjarige, prijswinnende dagleliekweker Earl Stone (Eastwood) met een onberispelijke staat van dienst door internetconcurrentie failliet gaat, rolt hij in een baantje als drugskoerier. Alles in deze misdaadkomedie-met-een-knipoog komt je bekend voor: van de houterige uitwerking tot de boerenslimheid van deze witte antiheld uit het Middenwesten, waar Mexicanen nog ‘bonenvreters’ heten, Afro-Amerikanen ‘negervolk’ en vrouwen hoer of madonna zijn. En toch is Eastwoods schalkse provocatie van de politieke wind die door de VS waait vermakelijk als een stoute jongensdroom.

Oscarwinnaar Eastwood staat voor het eerst aan beide kanten van de camera, sinds de veel geprezen film Gran Torino uit 2009. Hij speelt de rol van Earl, een getergde en eenzame man die na zijn faillissement opnieuw in zijn levensonderhoud moet voorzien. Hij denkt dat hij alleen wat rond hoeft te rijden voor het baantje dat hij aanneemt, maar in werkelijkheid blijkt hij als drugskoerier te fungeren voor een Mexicaans drugskartel. Hij doet het goed, zelfs zo goed dat zijn ladingen exponentieel toenemen en een handlanger krijgt toegewezen. Ook wordt hij al gauw achtervolgd door narcotica-agent Colin Bates (Bradley Cooper).

SPEELTIJDEN