The Post
Spielberg entertaint in politieke thriller
Land:
Verenigde Staten
Release datum:
2017
Duur:
1 uur 56 minuten
Regisseur:
Steven Spielberg
Acteurs:
Meryl Streep, Tom Hanks, Bradley Whitford, Alison Brie
Kijkwijzer:

Info

Politieke thriller demonstreert dat liegende Amerikaanse presidenten van alle tijden zijn! In 1971 krijgt The Washington Post geheime overheidsdocumenten in handen waaruit blijkt dat president Nixon en voorgangers het Amerikaanse volk jarenlang hebben voorgelogen over de Vietnamoorlog. De kersverse uitgeefster van The Post Katharine Graham (Meryl Streep) staat voor een cruciale beslissing. Maar wat roept ze over zich af als ze publiceert?

Om de primeur te kunnen brengen dat het Pentagon en consorten al jaren weten dat de Vietnamoorlog een verloren zaak is loopt de spanning bij de Post hoog op. Reporters van de Post buigen zich dag en nacht over hun onderzoek van de Pentagon Papers, Katherine moet de koers van haar krant voortdurend bijstellen en hoofdredacteur Ben Bradlee (Tom Hanks) en zijn staf komen steeds meer op stoom.
Welke risico’s loopt een krant die openlijk de confrontatie met de zittende macht aangaat? Niet alleen carrières dreigen te sneuvelen, ook de individuele vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post worden bedreigd.

Met deze relevante politieke thriller levert Spielberg overduidelijk kritiek op het Amerika van Donald Trump.

SPEELTIJDEN

Comments are closed.