De vader van de moderne fantasy
Regisseur: Dome Karukoski - Nicholas Hoult, Lily Collins, Colm Meaney, Derek Jacobi, Anthony Boyle - Verenigde Staten - 2019 - 1 uur 52 minuten

Wie kent de boeken van Tolkien niet, de schrijver van ’s werelds meest geliefde fictieve wereld Middle-Earth? Tolkien, niet alleen schrijver, maar ook filoloog, dichter, theoloog en hoogleraar in de Engelse taal- en letterkunde, geldt wereldwijd als de vader van de moderne fantasyliteratuur.

In deze biopic speelt Nicholas Hoult de jonge versie van de beroemde Lord of the Rings-schrijver. De film vertelt over de jeugd van de auteur, zijn zware tijd als soldaat in de Eerste Wereldoorlog en zijn liefdesleven.
Vooral de vormende jaren van de befaamde schrijver komen aan bod. De jaren waarin hij vriendschap, moed en inspiratie vindt bij een groep medeschrijvers en kunstenaars op school. Samen doorstaan zij liefde en verlies en gaandeweg wordt de broederschap met de jaren sterker, net als Tolkiens onstuimige verkering met zijn geliefde Edith Bratt. Maar wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, dreigt de broederschap uit elkaar te vallen.
Al deze ervaringen hebben Tolkien geïnspireerd om zijn befaamde verhalen over Midden Aarde te schrijven.

SPEELTIJDEN