Documentaire en bierproeverij
Gezelschap: Jean Blaute en MTV-VJ Ray Cokes - Denemarken - 1 uur 30 minuten

Tournée Générale is een tiendelige reeks waarin muzikant, motard en bierliefhebber Jean Blaute zijn Britse maat, de legendarische MTV-VJ Ray Cokes, op sleeptouw neemt door het Belgische bierlandschap. Samen reizen ze het hele land door op zoek naar een unieke en veelzijdige biercultuur. Een selectie uit deze documentaire reeks voert je langs vier brouwerijen: van ’t Bolleke van De Koninck, tot de Trapist van Westvleteren. Aansluitend is er een bierproeverij in Stadsbrouwerij Wittenburg, waar de bieren uit de documentaire worden geproefd.

Jean Blaute is een ervaringsdeskundige in bierzaken en Ray Cokes een geïnteresseerde en dorstige leek. In Tournée Générale maken ze een tour door heel België. Onderweg houden ze geregeld halt om te worden ingewijd in diverse facetten van de rijke Belgische biercultuur. Al gauw beseffen Jean en Ray dat bier een vaak onderschat product is: niet alleen het uitgebreide smaakpalet maar ook het specifieke brouwproces is veel complexer dan algemeen wordt aangenomen.

Zondag 5 februari, aanvang 14.30 uur in het Filmhuis. De proeverij is van 15.30 tot 17.00 in de Stadsbrouwerij. Deelname: €. 17,50 p.p.

SPEELTIJDEN