Een storm aan haat en vooroordelen
Regisseur: Sebastián Lelio - Francisco Reyes, Daniela Vega, Amparo Noguera - Chili - 2017 - 1 uur 44 minuten

In 2013 was Gloria van Sebastián Lelio de slotfilm van World Cinema Amsterdam. Een liefdevolle ode aan de veerkracht en levenslust van een vrouw van middelbare leeftijd. In zijn nieuwe film brengt hij opnieuw met veel liefde een vrouw in beeld: Marina, transgender, overdag serveerster, ’s avonds nachtclubzangeres. Je raakt betoverd door een hoofdrolspeelster Daniela Vega die Marina een opgekropte kracht meegeeft.

Gloria is een transgender vrouw en daardoor is haar leven complex: ze heeft te maken met vooroordelen en afwijzing. Wie wel gek op haar is, is de twintig jaar oudere textielfabrikant Orlando, zij is de grote liefde van zijn leven. Op een nacht wordt hij wakker met ademhalingsproblemen en hoofdpijn. Ze haasten zich naar het ziekenhuis, maar daar overlijdt hij aan de gevolgen van een aneurysma.
Marina krijgt te maken met een storm aan vooroordelen en haat die haar na Orlando’s dood overspoelt. De politie, die haar wantrouwt, en met Orlando’s ex-vrouw en zoon, die niets van haar willen weten. Zij nemen haar alles af, ze is zelfs niet welkom bij zijn begrafenis. Marina legt zich daar niet bij neer. Op het filmfestival van Berlijn bekroond met een zilveren Beer.

SPEELTIJDEN