The Beatles? Nooit van gehoord!
Regisseur: Danny Boyle - Lily James, Himesh Patel, Ed Sheeran, Kate McKinnon - Groot Brittannië - 2019 - 1 uur 57 minuten

Wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige persoon bent die hun nummers kent? Doen alsof die nummers van jou zijn en de beste songwriter aller tijden worden! Dit overkomt de worstelende muzikant Jack (Himesh Patel) in Yesterday, de nieuwe romantische komedie van Oscarwinaar Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Trainspotting). Dankzij de ijzersterke liedjes van The Beatles, die Jack als enige kent, gaat er een wereld voor hem open. Al snel breekt Jack door en mag hij in het voorprogramma van Ed Sheeran optreden. Muzikant Ed Sheeran – zichzelf sympathiek op de hak nemend – suggereert: ‘Hey Jude’ te veranderen in het zogenaamd eigentijdser klinkende ‘Hey Dude’.

Jacks gehaaide Amerikaanse manager (leuke rol van Kate McKinnon) zorgt ervoor dat hij een wereldwijd fenomeen wordt. Maar aan Jack knagen twee dingen: de leugens en de vraag of zijn liefde voor zijn loyale Britse ex-manager Ellie (Lily James) niet belangrijker is dan de roem. Het sterke scenario van Yesterday is van Richard Curtis (Four Weddings and a Funeral, Love Actually, Notting Hill).

SPEELTIJDEN