De Taxi Driver van de 21e eeuw
Regisseur: Lynne Ramsay - Joaquin Phoenix, Ekaterina Samsonov, Alessandro Nivola, John Doman - Groot Brittannië - 2017 - 1 uur 30 minuten

Oorlogsveteraan Joe gaat als een schaduw door het leven. Van een bevriende privédetective krijgt hij opdracht om de vermiste minderjarige dochter van een bekende politicus op te sporen. Hij redt haar uit een bordeel in Manhattan maar taakt verstrikt in een wereld van corruptie en wraak en roept een golf van extreem geweld op.

De duistere film You Were Never Really Here van de Schotse regisseur Lynne Ramsay bleek vorig jaar een van de hoogtepunten op het filmfestival van Cannes te zijn. Joaquin Phoenix is in de film te zien in een van zijn meest intrigerende rollen: hij speelt de zwijgzame, getraumatiseerde wreker Joe, die zich ontfermt over een meisje dat verstrikt is geraakt in een pedofielennetwerk. Phoenix won er de prijs voor beste acteur mee in Cannes.

Lynne Ramsays (We Need to Talk About Kevin) kreeg van het festival de prijs voor het beste scenario, naar een misdaadnovelle van Jonathan Ames. Haar nieuwste film wordt al de Taxi Driver van de 21e eeuw genoemd en als je de vergelijking eenmaal kent kun je die niet meer ontkennen. Joe’s stemming is de stemming van de film. Gedempt, gehuld in duisternis, bruut, gewelddadig, explosief.

Let op, de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN