De ballade van Bad Blake
Regisseur: Scott Cooper - Jeff Bridges, Maggie Gyllenhaal,Robert Duvall, Colin Farrell - Verenigde Staten - 2009 - 1 uur 52 minuten

Country & westernzanger Bad Blake heeft zijn beste tijd gehad. Wanneer er liefde in het spel komt, lijkt het tij echter te keren. Hij krijgt weer inspiratie en richting in zijn leven, al ligt de drank voortdurend op de loer. Jeff Bridges won terecht de Oscar voor de beste hoofdrol. Naast origineel materiaal is Crazy Heart ook doorspekt met muziek van gevestigde country-grootheden als Waylon Jennings, Billy Joe Shaver en Townes van Zandt. Een feest dus voor de kenner van het rijke country genre.

Bad Blake is een country & westernzanger die eventjes van het succes heeft mogen proeven. Nu is hij aangewezen op optredens in bowlinghallen en aftandse kroegen. Inspiratie om nieuwe nummers te schrijven heeft hij niet meer en de drank is zijn enige metgezel. Wanneer Bad geïnterviewd wordt door de lokale journaliste Jean (Maggie Gyllenhaal), springt de vonk tussen hen over. Het lijkt direct beter te gaan met Bad: hij spendeert veel tijd met Jean en haar zoontje Bud en mag het voorprogramma doen van de succesvolle zanger Tommy Sweet (Colin Farrell), die het vak van Bad geleerd heeft. Er is weer inspiratie om nummers te schrijven, maar Bad kan de drank niet laten staan. Zijn relatie met Jean wordt hierdoor op de proef gesteld.

Qua acteerprestaties is het Bridges die de scepter zwaait. Hij zet Blake treffend en met het grootste gemak neer. Dat Bridges in het dagelijks leven verdienstelijk gitaar speelt, draagt hier wellicht aan bij.
De soundtrack is sowieso een aparte vermelding waard. De liefhebber van country kan zijn hart ophalen aan de prachtige muziek die de film rijk is. T-Bone Burnett, Ryan Bingham en Stephen Bruton verzorgden de originele muziek die met het prachtige nummer The Weary Kind de tweede Oscar opleverde.

SPEELTIJDEN