Het echte midwintergevoel
Gezelschap: Midwinterhoornevenement - 1 uur 30 minuten

Op Tweede Kerstdag wordt in Zevenaar de vijfde midwinterhoorntocht georganiseerd, een wandel- en fietstocht langs negen bijzondere locaties in Zevenaar en omstreken. Deelnemers kunnen kiezen uit een lange route (12 km) en een korte route (6 km). De tocht kan ook met de auto gereden worden. Onderweg branden de vuurkorven, klinken de midwinterhoorns en worden allerlei activiteiten georganiseerd. De fietstocht slingert zich door een gebied met uitgestrekte akkers en weiden, kleine boscomplexen en langs karakteristieke boerderijen.
De midwinterhoornblazers staan over de hele route p verschillende plaatsen opgesteld. Op markante punten in het Liemers landschap beoefenen de blazers hun hobby. In de nabijheid van een vuurkorf, die voor de nodige warmte zorgt.
Routebeschrijvingen zijn beschikbaar. Deelnemers kunnen starten van 11.00 uur tot 13.00 uur en vanaf twee verschillende locaties: Filmhuis Zevenaar, Wittenburgstraat 14, Zevenaar en Landgoed Halsaf, Beekseweg 2 in Babberich. Einde van de fietstocht is om 15.00 uur. Deelname is gratis.

Ondertussen is in filmzaal van het filmhuis van 11.00 tot 16.00 uur een doorlopende voorstelling van films uit de geschiedenis van Zevenaar en omgeving. De films komen van het Liemers Museum en de Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar.
De catering past bij de omstandigheden: warme chocolademelk, glühwein enzovoort. De toegang is gratis.

SPEELTIJDEN