Uniek tijdsdocument over begintijd Beatles
Regisseur: Ron Howard - Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr, George Harrison - Verenigde Staten - 2016 - 2 uur 17 minuten

Wat valt er nog toe te voegen aan de uitputtende documentatie over ’s werelds beroemdste popgroep? Inhoudelijk niet zoveel, maar audiovisueel wel degelijk, bewijst Hollywood regisseur Ron Howard (A Beautiful Mind).

De documentaire richt zich op de periode 1962-1966 toen de Fab Four bijna non-stop de wereld over reisden. Van hun vroege optredens in clubs in Liverpool en Hamburg tot hun weergaloos grote concerten in uitverkochte stadions over de gehele wereld. De documentaire laat veel zeldzaam en nog nooit eerder vertoonde beelden zien van de optredens en interviews van de Beatles.
Daarnaast ook heel veel nieuwe interviews met onder andere Paul McCartney, Ringo Starr en vele andere betrokkenen. De film laat niet alleen de weg naar hun enorme roem zien maar ook de wissel die dit trok op de bandleden. In 1966 stopten zij dan ook met hun wereldtournees om zich met ongeëvenaarde en geniale muzikale energie te storten op een serie van baanbrekende studio-opnamen waar zij tegenwoordig het meest bekend om zijn.

Met hun albums en tv-optredens, veranderden zij voor eeuwig de muziek en popcultuur. Hun uitzonderlijke vakmanschap en charisma maakten hen tevens tot één van de grootste live acts aller tijden.

SPEELTIJDEN